Results 1 to 18 of 18

Thread: Semper Danica's Nytårstale 2016

 1. #1
  SD Medlem Paladin of the Board Shade's Avatar
  Join Date
  30-04-2005
  Location
  Fredericia
  Age
  41
  Posts
  12,420

  Default Semper Danica's Nytårstale 2016

  Indledning

  Endnu et år er ved at gå på hæld, endnu et nytår tikker ind på kontoen. Saldoen hedder pt. 13 årsskift, lige straks 14. Alderen er nået op på 13 år og 1 måned. I denne tid har vi oprettet 13 officielle spilafdelinger, startet i 5 minispil, holdt 14 julefrokoster, oprettet over 53.000 tråde med over 860.000 posts. Vi har næsten 3500 registered users på forum, hvoraf de 285 er SD medlemmer. Vi har grint, grædt, svedt og blødt for, over, med og om Semper Danica. Et samlingspunkt, et værested, en stressfaktor, en opkvikker, et lyspunkt, et sted at dele sin hobby, historier, interesser og særheder. Semper Danica har udviklet sig fra en ingame guild i SWG, til at være noget meget stort for rigtig mange mennesker. Noget værdifuldt, noget som vi skal holde fast i, så vi også får årsskift 15, 16, 17 osv. så vi alle har et sted at dele vores interesse, indtil hjemmehjælperen vrider keyboard og mus ud af vores stive kolde fingre og triller kørestolen hen til cafeteriet i det lokale alderdomshjem.

  Men lad os få helikopteren landet og kigget på året der gik. 2015 var ude i verden et år med en masse frygtelig ting, men der var også plads til at række ud efter stjernerne. Den 6. marts gik en sonde for første gang nogensinde i kredsløb omkring en dværg planet, 14 juli udførte rumskibet New Horizon et flyby af Pluto og blev dermed det første rumskib, der besøger en fjern planet. Og sidst, men absolut ikke mindst, så fik vi den 2. september den første dansker ud i rummet, da Andreas Mogensen rejste ud til den internationale rumstation.

  Men lad os komme lidt tættere på og få kigget på Semper Danica. Der er desværre også sket nogle knap så rare ting i Semper Danica. Vi måtte sige farvel til en del mennesker, her i blandt to af de helt store profiler, nemlig wOOOOt og Jeoparty. To profiler som i den grad har været med til at forme Semper Danica. Herfra skal der lyde et stort tak for det bidrag, de to har været med til at give Semper Danica.

  Vi har også måtte sige farvel til Elder Scrolls Online, som desværre ikke blev til det spil, som mange af os havde håbet på. Vi siger tak til de medlemmer, som har kæmpet for at gøre ESO et godt sted at være, og som til det sidste holdt ved.

  Der har ikke været nye spil på tapetet i 2015. De store udgivelser i MMORPG verdenen lader vente på sig, og vi forventer de første lander medio til ultimo 2016. Dette har også givet medlemmerne i Semper Danica RIGTIGT meget tid på forum. Det har desværre bevirket en tilstand på forum, som medierne kalder agurketid. Mangel på noget at skrive om, gjorde at alt skulle vendes og diskuteres. Folk sad i hver sin skyttegrav og så meget sort og hvidt på tingene. Dette gav en hel del drama på forum, som til tider gjorde det ekstra svært at finde lyspunkterne. Derfor vil jeg gerne komme med en bøn til fremtiden, at man tænker lidt over, at den ansigstløse kommunikation, den skriftlige kommunikation, er den sværeste kommunikationsform vi besidder. Husk nu at stoppe op engang i mellem og prøv at se tingene fra flere sider, og husk at der skal være plads til alle. Det kan godt være at der findes nogle ting, som man synes er komplet ligegyldige, men hvis det glæder nogen uden at lægge begrænsninger på andre, så husk ordet pyt. Sig pyt og kom videre.

  2015 har også budt på en masse nye ansigter. Vi har i løbet af året fået 34 nye medlemmer, fordelt over ESO, SWTOR og WOW. Vi har også fået to nye ansigter i rådet; Huntnez og Grynte.

  Den stille periode i 2015 har også været brugt til at gøre klar til den helt store MMORPG fest, som eftersignende starter op i 2016 og forstætter henover 2017. På vores gaming release oversigt har vi pt 12 kandidator, så der bliver nok at lave. Det er her vores nye struktur, som kom i vores strategi, virkelig skal stå sin prøve. Det er helt klart vores håb, at vi kommer til at stå med to store MMORPG, og et på prøve i fremtiden og dermed få virkelig gang i sejlene. Vi har også styrket rådet, og har lagt i støbeskeen til at gøre mere ud af vores ansigt ud af til. Som før nævnt er vores håb, at kunne lave et presseteam, som vil stå for at skulle styre ekstern kommunikation på vores forside, facebook og eventuelt andre medier. Det er også vores håb at vi med vores størrelse kan skaffe nogle kontakter inden for nogle af de store spilhuse, som dette team også vil stå for at administrere.

  WoW

  I World of Warcraft stod året 2015 i Warlords of Draenors tegn. Udvidelsen, der udkom i slutningen af 2014, var en glædelig forandring for de fleste, som efterhånden var godt trætte af pandalandet, vi havde løbet rundt i i Mist of Pandaria så længe. Blizzard lovede os, at vi aldrig igen skulle vente så længe på en udvidelse.

  Det helt store nye i Warlords of Draenor er Garrisons. Dette spil i spillet, som mest af alt minder om noget man finder på Facebook, blev dog hurtigt kedeligt. Det er nok også grunden til, at World of Warcraft i dag har det laveste antal subscribers, det har haft i 10 år.
  Heldigvis har Blizzard dog også formået at tilføje nye mere spændende ting. Her vil jeg først og fremmest fremhæve Timewalking dungeons, der tager en tilbage til gamle dungeons fra tidligere udvidelser. De seneste dungeons har også fået tilføjet et ekstra niveau, så de nu kan laves på Mythic sværhedsgrad. Det er fedt, da det betyder, at der stadig er noget at lave uden for raids og PvP.
  Når nu vi er ved raids, har Warlords of Draenor bragt os nogen af de bedste raidinstances, vi har set længe. Både Blackrock Foundry og senest Hellfire Citadel har været utroligt gode og ser man bort fra et par enkelte bosser, må det siges, at Blizzard virkeligt har formået at holde niveauet højt.

  I Semper Danica er det nu svært at se, at World of Warcraft skulle være mindre populært end nogensinde før. Selvfølgelig faldt en del fra, da de var blevet trætte af at klikke på ting i deres Garrison. Men vores raidhold kører for fuld damp derudad og selv uden for raids er der masser af aktivitet i guilden.
  Vi er langt over hundrede aktive medlemmer og har derudover tæt på tredive ansøgere lige nu. Det synes jeg godt, at vi kan være stolte af. Vores rekruteringsteam fortjener naturligvis stor ros for at kunne håndtere den store tilstrømning, men jeg synes også, at alle andre skal have ros for at tage så godt imod alle de nye.

  I 2016 bliver det spændende, om Blizzard har tænkt sig at holde, hvad de har lovet, så vi ikke skal vente helt til september, før vi ser den næste udvidelse Legion. Men hvis ikke de gør, har jeg nu fuld tillid til, at vi nok skal klare os alligevel. Hvis jeg kender Semper Danica ret, skal vi nok finde på masser af ting at tage os til.

  Til sidst vil jeg gerne sige velkommen til de nye og til alle sige tak for et godt år i Warlords of Draenor.

  På vegne af ledelsen for World of Warcraft ønskes alle et godt Nytår!
  Agge

  SW:TOR

  Der er sket meget igennem det sidste år i SW:TOR afdelingen. Det meste af året har foregået i Shadow of Revan expansionen, som udkom i december 2014, hvor vi har haft to Operationshold kørende med stor succes. Der var noget at komme efter med hensyn til progression og historien udviklede sig fint og flydende hen over året, ingen af holdende nåede dog, at cleare det hele på sværeste setting.
  I oktober udkom så dette års expansion, nemlig Knights of the Fallen Empire. Med sig bragte denne expansion sig en lang række ændringer til spillet:


  • Max level 65
  • Alliance feature (byg din alliance ud af nye og gamle companions)
  • Crafting og missions fik et nyt overhaul, så det blev mere strømlinet
  • Primære stats (strength, willpower osv.) blev samlet under en stat; Mastery
  • Sekundære stats blev også rekonfigureret så de passede bedre ind i dette
  • Legacy-wide Datacrons; alle datacrons fundet, bliver nu delt mellem alle ens karatere, så man kun behøver finde dem en gang hver, på empire og republic siden
  • Level 1-60 levelingmetode ændret, så man nu kun behøver at lave sine classmissions og Planetary arc missions.
  • Level sync: Man bliver nu syncet ned i level, så man passer til den level range en planet har, men man beholder de abilities, man har låst op for igennem sit rigtige level og modtager stadig rigtiglevel svarende loot og xp.
  • Som en forlængelse af dette, er alle tidligere Operations og Flashpoints blevet opdateret, hvilket har medført nye modes til nogle gamle Flashpoints og alle dem som ikke tidligere var det, er nu tilgængelige i max level.
  • Der er ikke kommet nye operations, derimod er de gamle, som nævnt, blevet opdateret og det er pt. igennem dem, man skaffe det nye raidgear.


  Samt mange mange flere opdateringer. BioWare har udnyttet, at den nye Star Wars film skulle udkomme og har derigennem fået lov til, at bruge flere penge på spillet, af EA. De har valgt, at søge tilbage imod deres rødder og har fokuseret en del mere på den personlige Saga og Storytelling. Generelt har det været et rigtig godt overhaul spillet har fået, men desværre blæser de fleste spillere pt. for hurtigt igennem de tilgængelige operations og vi håber derfor på, at der snart kommer noget information om fremtiden på denne front.
  Vi har pt. et fuldt raidhold og et mere der er ved at være stablet på benene, så vi er omkring 32 spillere hvoraf disse er delt op i casual spillere og aktive spillere.

  2016 bliver et spændende år med nye kapitler af main Story frigivet hver måned og det bliver spændende, at se hvilken retning operations kommer til at tage, når BioWare frigiver mere information på denne front.

  Ledelsen i SWTOR afdelingen vil gerne til slut sige velkommen til de nye og at vi håber I kommer til at føle jer hjemme hos os, samt tak til de gamle for det gode år i SW:TOR. I ønskes alle et godt Nytår!

  Redaktionen

  I løbet af 2015 har Semper Danica fået to nye medlemmer på redaktions fronten. Der er blevet oprettet forskellige tiltag for at give mere liv til forsiden, blandt andet nyheder omkring SDs aktive spil og medlemmernes progress i spillene. Året har ligeledes budt på forskellige fester i form af fødselsdage, sommerfest og julefrokost som også har fundet deres plads på forsiden. Nytårfortsættet til 2016 står på at fortsætte med at skrive relevante indlæg for medlemmerne, og dem der besøger Semper Danicas hjemmeside.

  Facebook

  I 2015 har Semper Danica fået en officiel Facebook side. Det er vores ansigt ud ad til på det populære sociale medie og en god mulighed for, at gøre opmærksom på os selv som aktiv MMO guild.
  Siden bliver brugt til forskellige regelmæssige opdateringer om guildens status og aktiviteter, som bl.a. raids, rekruttering og twitch streams af vores medlemmer.
  Vi har haft to forskellige konkurrencer kørende, som er blevet taget godt imod, men selvom Facebook er et godt værktøj, vil vores fokus stadigvæk ligge på vores forum, som er det der holder vores medlemmer sammen. Hvem ved, måske får vi i 2016 en Instagram profil!

  Social teamet

  2015 blev også et stort år for social teamet. Først blev der i foråret skudt gang i den nye strategi, som blandt andet kom til at betyde en opstramning omkring forum aktivitet. Som en del af det blev smertegrænsen for minimum aktivitet sat ned til mindst én gang om måneden for sociale og aktive medlemmer. Generelt synes jeg, at der er blevet taget rigtig godt imod denne regel, og stort set alle, jeg har haft kontakt med, bakker op omkring, at forum nu engang er vores hjerte her i SD, og at det er vigtigt som medlem i SD, at holde sig opdateret med hvad der sker i vores guild.

  Dog betød dette også for mig, at der blev mere at se til, og arbejdsopgaverne blev lidt større end de allerede var. Der er blandt andet kommet flere oprydninger, og som en efterfølge af det, ser vi også flere genansøgninger fra tidligere medlemmer, der gerne vil tilbage til SD. Begge dele gav flere opgaver til mig, og desværre blev det på et tidspunkt for meget, og jeg blev nødt til at tage en pause. Det medførte dog også noget rigtig godt, at social posten nu bliver varetaget af et team - nemlig Hindbær og jeg. I den forbindelse, vil jeg sige at det var fedt at opleve, at da jeg rakte hånden ud for at få hjælp, så var flere i SD villige til at ville hjælpe mig - dejligt! Tusind tak for det.

  Nå, men til slut, for social teamet, skal der lyde en stor tak til Jer medlemmer. I er blevet utrolig gode til at holde Jeres spilgrupper opdateret, og ikke mindst er I blevet gode til selv at tage kontakt til os i teamet, når I har brug for at blive flyttet rundt fra social gruppen til den aktive eller omvendt. Det gør helt klart vores arbejde nemmere og ikke mindst sjovere.

  Så, bliv ved med det i 2016, og så glæder vi os til, at høre fra en masse af Jer sociale, når vi skal til at kigge på de nye spil der kommer, og I skal flyttes hen i den aktive spil gruppen

  På vegne af socialteamet
  Trine.

  Admin og Teknik

  I løbet af 2015 har vi været igennem to større opgraderinger på serveren, hvor vi bl.a. er skiftet fra PHP 5.4 til PHP 5.5. Vi har desuden fået aktiveret et nyt captcha tjek på signup-siden, for at hindre bots i at lave nye konti. Vi oplevede på et tidspunkt indtil flere nye brugere fra polske IP adresser. Sidst, men ikke mindst, har Obse fået løst problemet med, at serveren gik ned fra tid til anden. Ellers er tiden gået med at løse diverse ad-hoc opgaver, som vi altid gør.

  Jeg vil gerne give en stor tak til vores admins, og håber næste år bliver lige så problemfrit på det tekniske plan, eller bedre, end det var i år.
  Nerror

  Julefrokosten

  Selvom SD har mistet sin normale og faste julefrokost arrangør, så lykkedes det stadig, at få samlet en god omgang SD'er til at fejre endnu et år i hinandens selskab med onlinegaming som fællesnævner. I år indtog 50 fantastiske SD'er Hard Rock cafe med storm, og efterfølgende fortsatte festen på Gaardhaven i Brøndshøj. Både SW:TOR, WoW og sociale medlemmer var alle godt repræsenteret, og SD viste igen det bedste ved vores sociale online samfund, og der blev snakket, drukket og skålet på kryds og tværs af afdelingerne. Ikke mindst blev der holdt lidt taler, vores helt egen Cookiebo underholdte godt og grundig under transport, og ikke mindst blev der også sunget en enkel hjemmelavet SD-julesang.

  Vi i ledelsen siger mange tak for den gode opbakning, og håber at se jer alle sammen næste år og flere til.

  Godt nytår!

  Her til sidst vil jeg rigtig gerne sende en stor tak alle i og omkring Semper Danica, som er med til at gøre Semper Danica et rigtigt godt sted at være. Vi har noget rigtigt godt, som det er værd at kæmpe for. Må det nye år bringe os glæde, lykke og masser af beta adgang

  Godt nytår ønskes I af alle i SDs Ledelse….Og Gud og Dronningen bevare Semper Danica
  Last edited by Grynte; 31-12-2015 at 14:15.
  Currently playing: Fallout 4, EQ2, CS:GO
  Waiting for: Next big MMORPG
  Maintaining SD Guild in EQ2

 2. #2
  Forum Senior Executie's Avatar
  Join Date
  19-08-2008
  Location
  Hillerød
  Age
  45
  Posts
  5,486

  Default

  Wall of Text  Har nu fået læst den igennem ... super post og tak for opsummering af SWTOR var faktisk ikke klar over at der var så meget nyt.

  Godt nytår
  Last edited by Executie; 31-12-2015 at 14:07.

 3. #3
  Forum Senior Wacky's Avatar
  Join Date
  22-07-2005
  Location
  Høje Tåstrup
  Age
  38
  Posts
  5,109

  Default

  Og godt nytår til alle i rådet, ledelsen og de hårdt arbejdende seargents, og ikke mindst alle medlemmer, aktive som sociale
  WoW: On hold - Wakki the Priest, Wolky the Warlock
  Retired DAoC & WAR GM - SD member forever

 4. #4
  SD Medlem Forum Adept Blamage's Avatar
  Join Date
  05-06-2008
  Location
  Midtsjælland
  Age
  62
  Posts
  1,917
  Spil
  BDO

  Default

  • Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes. :-)

 5. #5
  SD Medlem Forum Initiate
  Join Date
  04-12-2013
  Location
  Herning
  Age
  32
  Posts
  121

  Default

  Rigtig fin nytårstale der kommer godt rundt om alle emnerne fra året der er gået. Godt nytår til alle i SD, og må det nye år bringe massere af spændende nye oplevelser!

 6. #6
  Forum Acolyte Arissa's Avatar
  Join Date
  27-08-2010
  Location
  Hvidovre
  Age
  47
  Posts
  1,413

  Default

  Dejlig tale. Mange tak og tak for et stort stykke arbejde fra ledelsens side. Godt nytår til jer alle.  When its dark enough, you can see the stars...... 7. #7
  SD Medlem Forum Senior PulvenDK's Avatar
  Join Date
  23-09-2011
  Location
  Papkasseville
  Age
  31
  Posts
  4,894

  Default

  Fantastisk tale

 8. #8
  SD Medlem Forum Learner kongkim's Avatar
  Join Date
  01-03-2014
  Location
  Rødovre
  Age
  36
  Posts
  394

  Default

  Godt skrevet.
  Ønsker SD og alle i SD et rigtig godt Nytår

 9. #9
  SD Medlem Forum Convert HrLind's Avatar
  Join Date
  19-08-2014
  Location
  Jyderup
  Age
  47
  Posts
  809

  Default


 10. #10
  Forum Elder Cookiebo's Avatar
  Join Date
  27-09-2004
  Location
  Gladsaxe
  Age
  37
  Posts
  7,710

  Default

  Godt nytår derude !

 11. #11
  SD Medlem Forum Trainee
  Join Date
  28-01-2006
  Location
  Næstved
  Age
  37
  Posts
  336

  Default

  ☺ god nytår!

 12. #12
  SD Medlem Forum Learner Monark's Avatar
  Join Date
  08-04-2003
  Location
  københavn
  Age
  39
  Posts
  550

  Default

  Rigtig godt skrevet. Rigtig godt nytår.

 13. #13

 14. #14
  Forum Knight Stormlord's Avatar
  Join Date
  18-08-2009
  Location
  Solrød Strand
  Age
  42
  Posts
  9,303

  Default

  Det klarede du bedre end dronningen

 15. #15
  SD Medlem Forum Senior Kodimagnyl's Avatar
  Join Date
  27-10-2011
  Location
  Brøndby Strand
  Age
  40
  Posts
  4,894

  Default

  Quote Originally Posted by Stormlord View Post
  Det klarede du bedre end dronningen
  This

  Måske Kong @Stormlord også snart går på pension? Nok bare ikke med 8mil i bagagen HØ HØ

  Men dejlig neutral læsning, ser frem til et nyt år. Et år der i hvert fald kommer med mange nye ændringer i mit liv

  Kodi

  //hugs all - Gpdt Nytår
 16. #16
  Forum Acolyte Dudess's Avatar
  Join Date
  05-05-2013
  Location
  Fredericia
  Age
  45
  Posts
  1,442

  Default

  Super tale - og rigtigt godt nytår til alle de gode kræfter bag SD
  In order for good to exist, there has to be bad, so sometimes, it's good to be bad

 17. #17
  SD Medlem Paladin of the Board Daikoi's Avatar
  Join Date
  06-11-2003
  Location
  Randers C
  Age
  41
  Posts
  12,391

  Default

  "Video games are a conduit for the soul. They expand our lives, channel our imagination, test our skillz. Games exist as a channel for the boundless energy of people all over the world."
  -Largo, Megatokyo

 18. #18
  SD Medlem Forum Disciple Jay's Avatar
  Join Date
  25-11-2004
  Location
  Randers
  Age
  39
  Posts
  2,658

  Default

  God tale, ser frem til at se hvad 2016 bringer
  Spilkoordinator i GW2, Jay.5604

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •