Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 27

Thread: Skift af grafikkort

  1. #1

    Default Skift af grafikkort

    Hej alle!

    Jeg overvejer lidt at skifte fra 1060 til et 2070. Købte min computer gennem mm, og de har også sagt at de gerne vil skifte det. Det kommer dog til, at koste mig 5k for grafikkort (2070 8gb dual), og 500,- for selve skiftet. Har dog set, at jeg kan købe det til en del billigere penge andetsteds, så overvejer "selv", at skifte. Jeg har dog aldrig nogensinde skiftet et komponent i en stationær selv, og er derfor selvfølgelig lidt bange for, at ødelægge hele molevitten.

    Ville der være nogen der kunne være behjælpelige? Jeg bor i Vordingborg, Sydsjælland og har intet i mod at skulle køre i en radius af de omkring 40-50km. Kontakt mig eventuelt gennem pm eller på discord.
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  2. #2
    SD Medlem Forum Knight ZanZan's Avatar
    Join Date
    23-10-2008
    Location
    Allerød
    Age
    38
    Posts
    8,816

    Default

    Skift af grafikkort er nok noget af det letteste så det kan du sagtens gøre selv. Det er ca lige så svært som at skifte en pære.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by ZanZan View Post
    Skift af grafikkort er nok noget af det letteste så det kan du sagtens gøre selv. Det er ca lige så svært som at skifte en pære.
    Det kan jeg læse mig til, men kan også læse mig til at jeg kan ødelægge hele computeren!
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  4. #4
    Officer Marquis of the Board HolgerDK's Avatar
    Join Date
    05-06-2004
    Location
    Nykøbing F.
    Age
    42
    Posts
    14,053

    Default

    Så skal du godt nok være voldsom med skruetrækkeren
    "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." - Arthur C. Clarke.

  5. #5
    Officer Forum Adept Berleburg's Avatar
    Join Date
    07-07-2009
    Location
    Odense
    Age
    33
    Posts
    2,240

    Default

    Hvis du ser et par videoer på YouTube burde du være kørende. Jeg bor i Odense, så kan desværre ikke rigtig hjælpe.
    AMD Ryzen 7 2700X | ASUS ROG Strix X470-F Gaming | ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 8 GB GDDR5 | G.Skill Trident Z 16 GB 3200 MHz | Samsung 970 EVO 500 GB | Samsung 850 EVO 500 GB | Seagate Barracuda 3 TB | Corsair RM750x v2 | Fractal Design R6 USB-C / TG | ASUS ROG Swift PG278QE (27"/2560x1440@144 Hz) | Logitech G910 Orion Spectrum | Logitech G703

  6. #6
    SD Medlem Forum Knight ZanZan's Avatar
    Join Date
    23-10-2008
    Location
    Allerød
    Age
    38
    Posts
    8,816

    Default

    Du skal skrue en skrue ud, fjerne en (eller to kabler) og så lige klikke en plastik-dims nede ved bundkortet af som ellers låser grafikkortet på plads, og så er det gamle ude.

    Det nye skal, sjovt nok, bare gøre det stik modsatte. Det eneste du skal holde øje med er hvor mange kabler der skal tilsluttet det nye grafikkort, og så grave det rigtige antal kabler frem fra din strømforsyning.

  7. #7
    SD Medlem Forum Knight Virtuella's Avatar
    Join Date
    26-06-2003
    Location
    Kgs Lyngby
    Age
    50
    Posts
    8,978

    Default

    Jeg købte et 2080 til min gamle PC og fik skiftet selv, selv om jeg var lidt i tvivl om hvad stik der skulle sidde sammen, men det virkede fint nok første gang.
    Mit gamle havde et 8 stik plus et 4 plus 2 siddende, men med en ledning hængende ekstra ud.
    Den skulle så samles så det blev 2 x 8 til min nye grafikkort.

    Lidt besværligt at sætte dem sammen da der ikke er noget der holder dem sammen inden man presser dem ind i kortet, men det gik fint.
    Hvis jeg kan, kan du nok også


  8. #8

    Default

    Ugh, jamen jeg må jo prøve at gå i krig med det når det lander!
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  9. #9
    Forum Senior Wacky's Avatar
    Join Date
    22-07-2005
    Location
    Høje Tåstrup
    Age
    39
    Posts
    5,121

    Default

    Jeg formoder at du har tjekket at din strømforsygning kan trække det nye kort? Aner ikke hvor stor forskel der er på et 1060 og 2070.
    WoW: On hold - Wakki the Priest, Wolky the Warlock
    Retired DAoC & WAR GM - SD member forever

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Wacky View Post
    Jeg formoder at du har tjekket at din strømforsygning kan trække det nye kort? Aner ikke hvor stor forskel der er på et 1060 og 2070.
    Har en Corsair VS550?
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  11. #11

    Default

    Et 1060 bruger normalt 6pin stik i selve grafikkortet, til 2070 skal du med stor sandsynlighed bruge et 8pin i stedet for. Den skal du bare finde, enten sidder der to ekstra pins ved siden af det du bruger nu, ellers sidder det på et andet kabel på strømforsyningen.

    Tilføjelse
    Din strømforsyning har to 6pins hvor der skulle sidde to ekstra pins ved siden af, så den skulle være fin
    Last edited by Hest; 09-03-2019 at 9:49.

  12. #12

    Default

    Quote Originally Posted by Hest View Post
    Et 1060 bruger normalt 6pin stik i selve grafikkortet, til 2070 skal du med stor sandsynlighed bruge et 8pin i stedet for. Den skal du bare finde, enten sidder der to ekstra pins ved siden af det du bruger nu, ellers sidder det på et andet kabel på strømforsyningen.

    Tilføjelse
    Din strømforsyning har to 6pins hvor der skulle sidde to ekstra pins ved siden af, så den skulle være fin
    Ville det give mening at gå fra en VS550 til en RM550?
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  13. #13

    Default

    Quote Originally Posted by Galdhr View Post
    Ville det give mening at gå fra en VS550 til en RM550?
    Hvis du skal noget, skal du have en strømforsyning med flere watt.. De 550W du har nu, er minimum for 2070. Så længe du har de rigtige stik, kan det ikke betale sig at skifte til en anden i samme størrelse Vent og se om den du har, ikke er nok

  14. #14
    SD Medlem Forum Senior Grynte's Avatar
    Join Date
    16-08-2014
    Location
    Aarhus
    Age
    28
    Posts
    5,051

    Default

    Jeg skiftede mit grafikkort selv for et stykke tid siden og det lyder mere skræmmende end det egentlig er! Så kan skrive under på at det er noget man godt selv kan klare
    Øff

  15. #15

    Default

    Godmorgen! Jeg prøver, at kaste mig ud i det. Det ser ud til, at jeg har otte ledige pins. Er jeg good to go? @Hest @Berleburg

    54206266_356696758281686_4417838042526515200_n.jpg
    Attached Images Attached Images
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  16. #16

    Default

    Nå, men det ser ud til at jeg mangler lidt stik i computeren.
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  17. #17
    SD Medlem Forum Knight Virtuella's Avatar
    Join Date
    26-06-2003
    Location
    Kgs Lyngby
    Age
    50
    Posts
    8,978

    Default

    Quote Originally Posted by Galdhr View Post
    Nå, men det ser ud til at jeg mangler lidt stik i computeren.
    Er det din strømforsyning der kun har 1 x 8 pin stik til grafikkortet?
    Mit 2080 krævede 2 x 8 pins som der så heldigvis var i min strømforsyning


  18. #18

    Default

    Quote Originally Posted by Virtuella View Post
    Er det din strømforsyning der kun har 1 x 8 pin stik til grafikkortet?
    Mit 2080 krævede 2 x 8 pins som der så heldigvis var i min strømforsyning
    Hvad jeg kan se har jeg 2x 2x6. Super dårligt, og blurry billed.

    53375581_567384663753782_965430471146078208_n.jpg
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  19. #19
    SD Medlem Forum Knight Virtuella's Avatar
    Join Date
    26-06-2003
    Location
    Kgs Lyngby
    Age
    50
    Posts
    8,978

    Default

    Quote Originally Posted by Galdhr View Post
    Hvad jeg kan se har jeg 2x 2x6. Super dårligt, og blurry billed.

    53375581_567384663753782_965430471146078208_n.jpg
    Er der ikke nogle 1x2 ved siden af de 2x 6 pins så du kan samle dem til 8 pins?
    Går ud fra det er det du mangler?


  20. #20

    Default

    Var nødt til at omdirigere lidt, og kombinere. Men tror sgu det lykkedes.

    DSC_0052.jpg
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  21. #21

    Default

    YAY.jpg

    I DID IT!
    Ondskab i World of Warcraft / Obscene#2100 Battle.net / Obscene#2659 Discord / OB5CENE Origin / OB5C3NE Uplay.

  22. #22
    SD Medlem Forum Knight Virtuella's Avatar
    Join Date
    26-06-2003
    Location
    Kgs Lyngby
    Age
    50
    Posts
    8,978

    Default

    Gratser


  23. #23
    Officer Forum Adept Berleburg's Avatar
    Join Date
    07-07-2009
    Location
    Odense
    Age
    33
    Posts
    2,240

    Default

    Fedt.
    AMD Ryzen 7 2700X | ASUS ROG Strix X470-F Gaming | ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 8 GB GDDR5 | G.Skill Trident Z 16 GB 3200 MHz | Samsung 970 EVO 500 GB | Samsung 850 EVO 500 GB | Seagate Barracuda 3 TB | Corsair RM750x v2 | Fractal Design R6 USB-C / TG | ASUS ROG Swift PG278QE (27"/2560x1440@144 Hz) | Logitech G910 Orion Spectrum | Logitech G703

  24. #24
    SD Medlem Forum Convert HrLind's Avatar
    Join Date
    19-08-2014
    Location
    Jyderup
    Age
    48
    Posts
    825

    Default

    sådan

  25. #25

    Default

    Hehe sådan, det var vel slet ikke så slemt så Næste gang skifter du bundkortet selv

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •