Results 1 to 20 of 20

Thread: Problem med home WIFI

  1. #1
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default Problem med home WIFI

    Hejsa kære SD'ere,

    Har et problem som er en smule weird. Jeg mener selv jeg egentlig ved ok meget om WIFI, men det her problem irritere mig.

    Grundet logistiske problemer i lejligheden (AKA konen gidder ikke se på kabler ) er jeg tvunget til at køre wireless.

    Med kabel fungere mit internet perfekt (100/100 fiber). Det er dog ikke en mulighed at kable permanent da det er en meget meget besværlig kabelvej gennem 3 døre osv osv.

    Med WiFi er det til tider voldsomt ustabilt.

    Jeg bor i lejlighed, dog har jeg valgt 5 Ghz channel hvor der ikke umiddelbart er nogen som inteferere. (scannet via inSSIDer).

    Alligevel har jeg til tider store udfald. Normalt ligger min ping på 3-10 ms til 1.1.1.1
    Nogen gange stiger den til over 1000 ms i længere perioder og til med decideret packetloss. Andre gange ligger den sig i 300 ms i lang tid af gangen. Har prøvet med forskellige WIFI routere, det virker ikke som om det gør nogen som helst foreskel. Har selvfølgelig også prøvet at bruge inSSIDer og scanne når disse udfald sker men uden held. Virker ikke som om der er inteferens.
    Signal niveauet stiger og falder selvfølgelig men det virker ikke umiddelbart som det bliver kritisk på noget tidspunkt.

    Help? Det går ud over min gaming, kan ikke game online spil :-(
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  2. #2
    SD Medlem Forum Knight Talnox's Avatar
    Join Date
    17-01-2006
    Location
    Ringkøbing
    Age
    39
    Posts
    8,525

    Default

    Quote Originally Posted by hqx View Post
    Hejsa kære SD'ere,

    Har et problem som er en smule weird. Jeg mener selv jeg egentlig ved ok meget om WIFI, men det her problem irritere mig.

    Grundet logistiske problemer i lejligheden (AKA konen gidder ikke se på kabler ) er jeg tvunget til at køre wireless.

    Med kabel fungere mit internet perfekt (100/100 fiber). Det er dog ikke en mulighed at kable permanent da det er en meget meget besværlig kabelvej gennem 3 døre osv osv.

    Med WiFi er det til tider voldsomt ustabilt.

    Jeg bor i lejlighed, dog har jeg valgt 5 Ghz channel hvor der ikke umiddelbart er nogen som inteferere. (scannet via inSSIDer).

    Alligevel har jeg til tider store udfald. Normalt ligger min ping på 3-10 ms til 1.1.1.1
    Nogen gange stiger den til over 1000 ms i længere perioder og til med decideret packetloss. Andre gange ligger den sig i 300 ms i lang tid af gangen. Har prøvet med forskellige WIFI routere, det virker ikke som om det gør nogen som helst foreskel. Har selvfølgelig også prøvet at bruge inSSIDer og scanne når disse udfald sker men uden held. Virker ikke som om der er inteferens.
    Signal niveauet stiger og falder selvfølgelig men det virker ikke umiddelbart som det bliver kritisk på noget tidspunkt.

    Help? Det går ud over min gaming, kan ikke game online spil :-(
    Er det en central router der smider WIFI ud? Eller har du access punkter?
    Never argue with an idiot, he will just drag you down to his level and beat you with experience.

  3. #3
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Talnox View Post
    Er det en central router der smider WIFI ud? Eller har du access punkter?
    Altså der er en central router som styre alle lejligheders internet - der er ingen problemer med den fordi det virker for alle + mig når jeg er kablet.

    Ellers har jeg foprsøgt mig med een router (har prøvet Linksys / Cisco / Asus) som ligesom styre mit eget hjemme netværk.
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  4. #4
    SD Medlem Marquis of the Board Kebra's Avatar
    Join Date
    29-05-2003
    Age
    34
    Posts
    16,013

    Default

    Der hvor du har din PC, hvad er der imellem den og accesspoint?

    En mikrobølgeovn der tændes dræber alt wifi traffik den står imellem eksempelvis.

    Er din router en +1000 kroners ting, eller en billig fætter? Min Linksys WRT router som jeg ellers har sværget til i mange år og skiftet ud et par gange med samme model har måtte lade livet i til fordel for Google Home. Det er så vildt hvor meget mere stabilt mit wifi er blevet efter det. Jeg er gået fra at se lagspikes og packet loss (som også gjorde sig bemærket når jeg streamede video) til ikke at tænke over det længere.
    Last edited by Kebra; 23-08-2019 at 13:21.

  5. #5
    SD Medlem Forum Knight Talnox's Avatar
    Join Date
    17-01-2006
    Location
    Ringkøbing
    Age
    39
    Posts
    8,525

    Default

    Quote Originally Posted by hqx View Post
    Altså der er en central router som styre alle lejligheders internet - der er ingen problemer med den fordi det virker for alle + mig når jeg er kablet.

    Ellers har jeg foprsøgt mig med een router (har prøvet Linksys / Cisco / Asus) som ligesom styre mit eget hjemme netværk.
    Well, du kan sætte et access punkt op som forlænger dit wifi, men det er kun brugbart, hvis hvad end der forstyrrer dit wifi, ikke er imellem dem. Ellers ville jeg trække et kabel til en AP, men det kan jeg så forstå ikke rigtig er en mulighed.

    Ved ikke hvordan din lejlighed ser ud, hvor din router står osv., men wireless gaming fra en router med wifi er aldrig anbefalet, heller ikke selvom nogen siger det virker fint for dem, for det er vitterligt de færreste der ikke har problemer med den opsætning. Wifi via AP'er, er som regel en bedre løsning, men det er jo ikke altid det er muligt, alt afhængigt af hvor man bor, indretning osv.
    Never argue with an idiot, he will just drag you down to his level and beat you with experience.

  6. #6
    SD Medlem Forum Disciple Doomgrip's Avatar
    Join Date
    19-05-2006
    Location
    København
    Age
    54
    Posts
    3,135

    Default

    Quote Originally Posted by Talnox View Post
    men wireless gaming fra en router med wifi er aldrig anbefalet, heller ikke selvom nogen siger det virker fint for dem, for det er vitterligt de færreste der ikke har problemer med den opsætning.
    Haha, jeg er så en af dem som ikke har problemer med spille over WiFi. Nu spiller jeg godt nok ikke andet end WoW og lidt Diablo III nu og da, og her er kravene til netværk nok ikke så store, men jeg har (via WiFi) en ping-latency til 1.1.1.1 på 4 ms. For at den kan være så lav har jeg også godt udstyr:

    - Computer forbundet via netsværkskabel til NetGear Orbi satellit
    - NetGear Orbi satellit forbundet til NetGear Orbi router via 860 Mbs dedikeret WiFi backhaul
    - NetGear Orbi router forbundet til internet via 100 Mbs fiber

    @hqx, jeg opgraderede mit gamle WiFi-setup hvor jeg havde et kraftigt WiFi-netværkskort i min pc (læs, mange antenner) og en mellemklasse router af lidt ældre dato netop fordi jeg oplevede mærkelig udfald. Jeg opgav at løse problemet, men min teori er at routeren havde nogle problemer. Dog stødte jeg i min søgning også på visse personer som mente at Windows med regelmæssige mellemrum gjorde et eller andet med netværkskortet (jeg husker ikke rigtig hvad) som resulterede i periodiske udfald.

  7. #7
    SD Medlem Forum Knight Talnox's Avatar
    Join Date
    17-01-2006
    Location
    Ringkøbing
    Age
    39
    Posts
    8,525

    Default

    Quote Originally Posted by Doomgrip View Post
    Haha, jeg er så en af dem som ikke har problemer med spille over WiFi. Nu spiller jeg godt nok ikke andet end WoW og lidt Diablo III nu og da, og her er kravene til netværk nok ikke så store, men jeg har (via WiFi) en ping-latency til 1.1.1.1 på 4 ms. For at den kan være så lav har jeg også godt udstyr:

    - Computer forbundet via netsværkskabel til NetGear Orbi satellit
    - NetGear Orbi satellit forbundet til NetGear Orbi router via 860 Mbs dedikeret WiFi backhaul
    - NetGear Orbi router forbundet til internet via 100 Mbs fiber

    @hqx, jeg opgraderede mit gamle WiFi-setup hvor jeg havde et kraftigt WiFi-netværkskort i min pc (læs, mange antenner) og en mellemklasse router af lidt ældre dato netop fordi jeg oplevede mærkelig udfald. Jeg opgav at løse problemet, men min teori er at routeren havde nogle problemer. Dog stødte jeg i min søgning også på visse personer som mente at Windows med regelmæssige mellemrum gjorde et eller andet med netværkskortet (jeg husker ikke rigtig hvad) som resulterede i periodiske udfald.
    Ja, men du spiller jo så heller ikke på en 'standard' router wifi løsning, så du beviser bare min pointe
    Never argue with an idiot, he will just drag you down to his level and beat you with experience.

  8. #8
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Kebra View Post
    Der hvor du har din PC, hvad er der imellem den og accesspoint?

    En mikrobølgeovn der tændes dræber alt wifi traffik den står imellem eksempelvis.

    Er din router en +1000 kroners ting, eller en billig fætter? Min Linksys WRT router som jeg ellers har sværget til i mange år og skiftet ud et par gange med samme model har måtte lade livet i til fordel for Google Home. Det er så vildt hvor meget mere stabilt mit wifi er blevet efter det. Jeg er gået fra at se lagspikes og packet loss (som også gjorde sig bemærket når jeg streamede video) til ikke at tænke over det længere.
    Mellem mig og min router er der en armeret betonvæg og en tynd gibsvæg. Men problemet opstår faktisk også med vores mobile devices (iphones / ipad), det til trods for de ofte kun har en gibsvæg til routeren.

    De routere jeg har testet med har alle været sub 1k, men dog trods alt noget ok gear?
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  9. #9
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Talnox View Post
    Well, du kan sætte et access punkt op som forlænger dit wifi, men det er kun brugbart, hvis hvad end der forstyrrer dit wifi, ikke er imellem dem. Ellers ville jeg trække et kabel til en AP, men det kan jeg så forstå ikke rigtig er en mulighed.

    Ved ikke hvordan din lejlighed ser ud, hvor din router står osv., men wireless gaming fra en router med wifi er aldrig anbefalet, heller ikke selvom nogen siger det virker fint for dem, for det er vitterligt de færreste der ikke har problemer med den opsætning. Wifi via AP'er, er som regel en bedre løsning, men det er jo ikke altid det er muligt, alt afhængigt af hvor man bor, indretning osv.
    Sådan ser lejlighed ud.

    Attachment 13462
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  10. #10
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Doomgrip View Post
    Haha, jeg er så en af dem som ikke har problemer med spille over WiFi. Nu spiller jeg godt nok ikke andet end WoW og lidt Diablo III nu og da, og her er kravene til netværk nok ikke så store, men jeg har (via WiFi) en ping-latency til 1.1.1.1 på 4 ms. For at den kan være så lav har jeg også godt udstyr:

    - Computer forbundet via netsværkskabel til NetGear Orbi satellit
    - NetGear Orbi satellit forbundet til NetGear Orbi router via 860 Mbs dedikeret WiFi backhaul
    - NetGear Orbi router forbundet til internet via 100 Mbs fiber

    @hqx, jeg opgraderede mit gamle WiFi-setup hvor jeg havde et kraftigt WiFi-netværkskort i min pc (læs, mange antenner) og en mellemklasse router af lidt ældre dato netop fordi jeg oplevede mærkelig udfald. Jeg opgav at løse problemet, men min teori er at routeren havde nogle problemer. Dog stødte jeg i min søgning også på visse personer som mente at Windows med regelmæssige mellemrum gjorde et eller andet med netværkskortet (jeg husker ikke rigtig hvad) som resulterede i periodiske udfald.

    Jeg ville ikke have noget problem med at smide en del penge efter det hvis jeg var sikker på det løste problemet, det er jeg bare ikke :-(
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  11. #11
    SD Medlem Forum Knight Talnox's Avatar
    Join Date
    17-01-2006
    Location
    Ringkøbing
    Age
    39
    Posts
    8,525

    Default

    Quote Originally Posted by hqx View Post
    Sådan ser lejlighed ud.

    Attachment 13462
    invalid.jpg
    Never argue with an idiot, he will just drag you down to his level and beat you with experience.

  12. #12
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Talnox View Post
    Stenet - den var der tidligere?

    Prøver igen.

    Wifi location.jpg

    Og som jpeg hvis den bedre kan finde ud af det:
    Wifi location.jpg
    Last edited by hqx; 26-08-2019 at 8:48.
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  13. #13
    SD Medlem Forum Knight Talnox's Avatar
    Join Date
    17-01-2006
    Location
    Ringkøbing
    Age
    39
    Posts
    8,525

    Default

    Quote Originally Posted by hqx View Post
    Stenet - den var der tidligere?

    Prøver igen.

    Wifi location.jpg

    Og som jpeg hvis den bedre kan finde ud af det:
    Wifi location.jpg
    Er der overhovedet mulighed for at trække kabler i loft eller lign? Eller er det umuligt at skjule kablerne? Optimalt, så havde jeg smidt en Unifi LR AP (value for money) op i gangen, men hvis du ikke kan trække kabler, så kan den også sættes op i extender mode. Uanset, så vil det enten kræve et strøm kabel eller en tilhørende PoE switch, for at kunne undvære at skulle køre andet end et netværks kabel.

    Wifi location.jpg

    Jeg kan dog ikke se, at der i forvejen skulle være noget der blokere signalet fra routeren til din pc, men det kan også være neden under eller oven over, at der er interferens. (Med den antagelse at du har under/over -boer). Den sidste mulighed, er jo at routeren bare er noget hø til wifi
    Never argue with an idiot, he will just drag you down to his level and beat you with experience.

  14. #14
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Talnox View Post
    Er der overhovedet mulighed for at trække kabler i loft eller lign? Eller er det umuligt at skjule kablerne? Optimalt, så havde jeg smidt en Unifi LR AP (value for money) op i gangen, men hvis du ikke kan trække kabler, så kan den også sættes op i extender mode. Uanset, så vil det enten kræve et strøm kabel eller en tilhørende PoE switch, for at kunne undvære at skulle køre andet end et netværks kabel.

    Wifi location.jpg

    Jeg kan dog ikke se, at der i forvejen skulle være noget der blokere signalet fra routeren til din pc, men det kan også være neden under eller oven over, at der er interferens. (Med den antagelse at du har under/over -boer). Den sidste mulighed, er jo at routeren bare er noget hø til wifi
    '

    Har både over og underboer, alle med samme layout til lejlighed.

    Lofter er rå betonlofter, ikke noget at ligger derop.

    Har overvejet Unifi LR AP (Er faktisk Ubiquiti certificieret, lol) - men ser ikke rigtigt noget at vinde sådan lige umiddelbart... Kunne dog prøve at tage et par stykke med hjem for at teste (har en masse liggende her på arbejde, men det tager tiiiid at teste og sætte op. Noget som desværre er en mangelvare)
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  15. #15
    SD Medlem Forum Knight Talnox's Avatar
    Join Date
    17-01-2006
    Location
    Ringkøbing
    Age
    39
    Posts
    8,525

    Default

    Quote Originally Posted by hqx View Post
    '

    Har både over og underboer, alle med samme layout til lejlighed.

    Lofter er rå betonlofter, ikke noget at ligger derop.

    Har overvejet Unifi LR AP (Er faktisk Ubiquiti certificieret, lol) - men ser ikke rigtigt noget at vinde sådan lige umiddelbart... Kunne dog prøve at tage et par stykke med hjem for at teste (har en masse liggende her på arbejde, men det tager tiiiid at teste og sætte op. Noget som desværre er en mangelvare)
    Hvis I har en management server kørende, så tager det ikke mange minutter, at sætte et site op at teste på. Kan jo bare smide den ind i site på arbejde, så skal den bare tilsluttes derhjemme. Det havde jeg gjort, en enkelt burde sagtens kunne dække hele lejligheden.
    Never argue with an idiot, he will just drag you down to his level and beat you with experience.

  16. #16
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Update.


    Jeg endte faktisk med at prøve noget power line adapter - det fungere sindsygt godt.

    Netgear PLW1000

    Ser ud som om det er løst
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  17. #17
    SD Medlem Forum Adept Berleburg's Avatar
    Join Date
    07-07-2009
    Location
    Odense
    Age
    34
    Posts
    2,262

    Default

    Giver de dig den komplette hastighed?
    AMD Ryzen 7 2700X | ASUS ROG Strix X470-F Gaming | ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 OC 8 GB GDDR6 | G.Skill Trident Z 16 GB 3200 MHz | Samsung 970 EVO 500 GB | Samsung 850 EVO 500 GB | Seagate Barracuda 3 TB | Corsair RM750x v2 | Fractal Design R6 USB-C / TG | Alienware AW3418DW (34"/3440x1440@120 Hz) | ASUS ROG Claymore | Logitech G703

  18. #18
    Forum Warden Dake's Avatar
    Join Date
    09-08-2005
    Location
    Frederiksberg
    Age
    32
    Posts
    3,616

    Default

    Ellers må du bare bore hul i væggen og smide et stort fedt kabel igennem. Det må din kone kunne forstå
    Mvh Nikolaj

    @Dake ingame i ESO

  19. #19
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Berleburg View Post
    Giver de dig den komplette hastighed?
    Speedtest viser 144/131 Mbps de par gange jeg har testet. Har også prøvet det mens vaskemaskine/opvaskemaskine har været i gang og det har ikke gjort nogen forskel.
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

  20. #20
    SD Medlem Forum Disciple hqx's Avatar
    Join Date
    25-04-2004
    Location
    Kgs. Lyngby
    Age
    37
    Posts
    2,799

    Default

    Quote Originally Posted by Dake View Post
    Ellers må du bare bore hul i væggen og smide et stort fedt kabel igennem. Det må din kone kunne forstå
    @Dake Tror du selv på at @Dubbi vil tillade det? .. Du er mere end velkommen til at spørge hende selv!
    I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •